Заступник голови КМДА показав неякісні ремонти Київавтодору та пропонує залучити міжнародні компанії

Заступник голови КМДА Ілля Сагайдак продемонстрував неякісні ремонти доріг Київавтодору

Відповідні слайди він опублікував у своєму Facebook.

На прикріплених слайдах кожен з вас може побачити та зробити власні висновки куди вкладалися великі кошти і який результат з цього вийшов. Деяким ремонтам немає і півроку. 

"Всі ці недоліки, як неякісна спайка, повздовжні та поперечні тріщини, просідання асфальто-бетонного покриття, хвилястість і ямковість, а також відсутність дорожньої розмітки - це, як мінімум, дискомфорт для водіїв, аварійні ситуації на дорогах, пошкоджені транспортні засоби, а головне витрачені на вітер податки та збори киян", - написав він.

Все це відбувається через неякісну підготовку дорожнього полотна і порушення технології укладання асфальто-бетонної суміші, або взагалі неякісних матеріалів. 

Сагайлак наголошує, що фотозвіт проходив в період 21-23 лютого, коли зійшов сніг.

"Місто бачить, що велика корпорація не справляється зі своїм прямим обов'язком – утримувати в належному стані інфраструктуру столиці та погано контролює якість капітальних ремонтів.
Виходячи з цього, я пропоную залучати компанії з перевіреною репутацією та світовим ім'ям для обслуговування столичних доріг з контрактами, в яких передбачені гарантії та серйозні штрафні санкції за неприбраний сніг та ями на дорогах. Головне, що практики залучення підрядників з сумнівною репутацією взагалі немає бути", - написав він.