До Верховної Ради завітали діти із синдромом Дауна

Сьогодні відзначається Міжнародний день людини з синдромом Дауна, на честь цього до Верховної Ради завітали сонячні діти

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Сьогодні у сесійній залі України дуже важливі гості - прошу подивитися на трибуну, - звернулася Ірина Геращенко до нардепів, - 21 березня відзначається всесвітній день зі синдромом Дауна і ми маємо важливих гостей - сонячні діти та їхні батьки".

"Ми дуже раді вас бачити, ми знаємо, що маємо ще багато чого зробити, аби сонячні діти почували себе добре у суспільстві", - сказала Геращенко.

За її словами, в Україні нараховується 15 тис. людей зі синдромом Дауна, щороку народжується понад 400 дітей із таким синдромом. 

День проведення Міжнародного дня людини із синдромом Дауна вибраний не випадково, це двадцять перший день третього місяця, що пов’язано з 3 копіями 21-ї хромосоми. Вперше цей День став щорічно відзначатися з 2006 року і був заснований на VI міжнародному симпозіумі по синдрому Дауна, проведеному в Пальма де Майорка, за ініціативою правлінь Європейської та Всесвітньої асоціацій Даун-синдром.