ДТЕК застеріг "Донбасенерго" Януковича від купівлі вугілля в терористів

Енергохолдинг ДТЕК Ахметова надіслав офіційного листа "Донбасенерго", що пов'язаний з Олександром Януковичем, від закупівель вугілля у бойовиків

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-центр ДТЕК.

Енергохолдинг повідомляє, що відстежує переміщення вугілля, проте з втратою керівництва підприємствами не може контролювати збуток антрациту.

"Придбання цього вугілля є злочином, передбаченим ст. 209 кримінального кодексу України (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом). Своїм листом ДТЕК попереджає, що у разі незаконної купівлі або використання вугілля компанія переслідуватиме за законом усіх причетних до цього процесу осіб і вимагатиме притягнення їх до кримінальної відповідальності, зокрема за фінансування тероризму", - йдеться в листі.

З прийняттям рішення щодо недопущення переміщення вантажів через лінію зіткнення, існує ймовірність збуту вугілля на на Старобешівську ТЕС "Донбасенерго".

"Представники так званих "ЛНР" і "ДНР" не зможуть продавати вугілля на території України тому, що передусім використовуватимуть його для забезпечення ТЕС і виробництва електроенергії на неконтрольованій території. Наш обов'язок – попередити про це всіх можливих покупців", - повідомив керівник антикризового штабу ДТЕК Денис Діденко.