НАБУ покриває тих, хто вкрав 10 мільярдів грн на вугіллі, – депутат

Національне бюро розслідувань покриває тих, хто вкрав у людей 10 млрд грн за формулою "Ротердам+"

Про це пише на сторінці у Facebook позафракційний народний депутат України Віталій Купрій.

"У порушення статті 214 КПК відомості про злочин не внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань, досудове слідство не розпочате", - зазначив нардеп, навівши копії своїх заяв до НАБУ і відповіді першого заступника директора бюро Гізо Углави.

"Сергій Лещенко, Віталій Шабунін, Міхеіл Саакашвілі разом з Давідом Сакварелідзе, прокоментуйте, будь ласка, бездіяльність цих дармоїдів", - закликав Віталій Купрій близьких до керівництва НАБУ політиків та активістів, повідомивши, що готує відповідну скаргу до суду на НАБУ.

Раніше Віталій Купрій звинуватив антикорупційні органи у небажанні розслідувати випадки корупції, навіть якщо йдеться про співпрацю з ДНР і ЛНР та життя учасників АТО. Зокрема, у покриванні корупціонерів, що наживаються на торгівлі вугіллям з ДНР. "Я також спрямував заяву до НАБУ щодо корупції перших осіб ДК "Укроборонпрому". Близько 280 мільйонів гривень розкрадається, це шкодить обороноздатності нашої країни. Але нуль реакції", - відзначив депутат. Він наполягає на тому, що НАБУ постійно ігнорує рішення суду. Жоден детектив бюро досі не покараний через бездіяльність.

Європейська комісія висловила президентові Петрові Порошенку та прем'єр-міністрові Володимиру Гройсману своє незадоволення затягуванням імплементації законопроекту про створення прозорого енергорегулятора. Про це йдеться у листі віце-президента Європейської комісії Мароша Шефчовича, передає "Економічна правда". Єврокомісія згадала про формулу "Роттердам+" та поставила під сумнів професіоналізм членів НКРЕ.