Онищенка допитали через Skype: він уникав конкретики

Народного депутата Олександра Онищенка допитали за допомогою скайп-зв’язку, проте він уникав конкретики

Про це розповів заступник генерального прокурора, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає ZIK.

"Детективи, прокурор були з однієї сторони, Онищенко – по іншу сторону скайп-зв’язку. Були розмови, і він гарно усе розказував. Прокурор почав ставити конкретні запитання, наприклад, чи платили, умовно кажучи, за призначення якогось міністра. Він каже: "Не помню, не знаю, нужно посмотреть", - розповів Холодницький.

Він пояснив, що прокурор ставить конкретні запитання, на кшталт, кому платили, коли, якими коштами – готівкою чи переказами, а якщо переказами, то через який банк, – тому, що слід чітко встановити час, місце, спосіб і знаряддя вчинення тих чи інших злочинів.

На такі запитання Онищенко, за словами Холодницького, відповідав шаблонами та загальними фразами, уникаючи конкретики.

  • Нагадаємо, що у червні минулого року НАБУ і САП заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке завдало збитки державі у розмірі більше 3 млрд грн в результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ "Укргазвидобування". 
  • Онищенко перебував влітку у Великій Британії. 5 серпня він  не прийшов на допит до Національного антикорупційного бюро.
  • Україна передала в Інтерпол документи у справі Онищенка наприкінці вересня .
  • 21 лютого Вищий адміністративний суд (ВАСУ) визнав законним зняття Верховною Радою недоторканності з народного депутата Олександра Онищенка.
  • За даними НАБУ, глава ДФС Роман Насіров незаконно надавав відстрочку підприємствам народного депутата Олександра Онищенка.