Російським військовим на Донбасі не дають відпустки і урізають зарплату

Командування російсько-окупаційних військ на Донбасі вживає заходи щодо зниження укомплектованості посад рядового та сержантського складу передових підрозділів

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

"Зокрема, заборонено надання особовому складу відпусток, у т.ч. за сімейними обставинами, збільшено терміни перебування (ротації) підрозділів на передових позиціях, а за порушення військової дисципліни військовослужбовці можуть бути позбавлені додаткової грошової винагороди та права на ротацію на один і більше період", - йдеться в повідомленні.

Так, у 9 окремому штурмовому мотострілецькому полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК перенесено ротацію розвідувальних підрозділів та оформляються списки порушників військової дисципліни, які будуть позбавлені права на заміну.

Військовослужбовцям 7 окремої мотострілецької бригади (Брянка) 2 АК знижено розмір грошового забезпечення. Найбільш суттєво покарані військовослужбовці-інструктори, яким виплачено тільки половину місячної заробітної плати (8000-9000 рублів) у зв’язку з тим, що вони не залучались до несення бойового чергування.