Білозір каже, що росіянку Самойлову варто пустити на Євробачення

Оксана Білозір заявила, що представниці Росії на Євробаченні Юлії Самойловій, яка відвідувала з концертами окупований Крим, варто надати можливість змагатися в конкурсі

Про це народний депутат і народна артистка України Оксана Білозір заявила в кулуарах Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

"Вона повинна приїхати. Це міжнародний проект. Це не український національний проект, тоді питання б навіть не дискутувалося. Оскільки ми маємо представника, яка бере участь у міжнародному проекті на території України, потрібно створити спеціальний режим, який дозволить їй на кілька днів приїхати та взяти участь у Євробаченні", - сказала Білозір.

Народний депутат зазначила, що в міжнародній політиці існує практика виключень із санкційних обмежень для людей, які виконують певні міжнародні функції.

"У міжнародній політиці існує такий принцип до людей, яким не дозволяють приїхати до ЄС або США. Оскільки вони виконують функції, що розповсюджуються на міжнародну політику, організації, які приймають таких людей, мають право дати можливість перебування для здійснення професійних функцій. Не бачу проблеми, щоб застосувати це в Україні", - пояснила Білозір. 

Співачка додала, що участь у конкурсі надасть Самойловій можливості мандрувати світом, а Україна не повинна "опускатися до рівня шантажів і провокацій".

"Юля Самойлова останніми роками завжди в усіх національних відборах у Росії брала участь, це її колосальна мрія. Їй це може бути надзвичайно важливо в житті, фактично відкриє світ - вона матиме можливість гастролювати по всіх країнах, які голосуватимуть, побачити набагато більше в своєму житті. Україна - демократична цивілізована країна, ми не опускатимемося до рівня шантажів і провокацій", - додала нардеп.

При цьому Білозір визнала, що наразі згідно з законом Самойлова не має права перебувати на території України.