Синій кит: на Сумщині дві школярки виявилися гравцями "групи смерті"

У Сумській області шкільна медкомісія виявила на руках у двох дівчат порізи, характерні для учасників підліткових "груп смерті", в яких дітей доводять до самогубства

Про це повідомляє Нацполіція Сумщини.

Зважаючи на небезпеку "груп смерті", правоохоронці ініціювали в усіх навчальних закладах області перевірки, залучивши медпрацівників і педагогів.

"Під час медичного огляду на руках двох учениць однієї з лебединських шкіл були виявлені характерні подряпини певного змісту. З‘ясувалось, що одна з них потрапила до такої інтернет-спільноти та отримала від "куратора" завдання видряпати собі на передпліччі лезом певне слово", - розповів начальник ювенальної превенції УПД ГУНП в Сумській області Сергій Тарасенко.

За словами чиновника, дитина виконала завдання, проте умови "гри" їй категорично не сподобались, то ж обдумавши ситуацію, дівчинка дійшла висновку, що спілкується з психічнохворою людиною. Дитина перервала листування, видаливши з мережі свою сторінку та контент. 

Друга учениця подряпала собі руку просто "за компанію" з однокласницею.

З обома школярками та їхніми батьками проведені бесіди. Поліція розслідує кримінальну справу за ознаками статті 120 Кримінального кодексу (доведення до самогубства) та встановлює особу "куратора".