Туск уклав незаконну угоду з Путіним, - Міноборони Польщі

Президент Європейської ради, екс-прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск уклав з президентом Росії Володимиром Путіним незаконну угоду щодо співпраці польської військової контррозвідки та ФСБ

Про це заявив міністр національної оборони Польщі Антоні Мацєревич, повідомляє "Польське радіо".

Зазначається, що 20 березня він направив до Національної прокуратури Польщі заяву щодо цієї угоди. Міністр пояснив, що угода щодо співпраці Служби військової контррозвідки Польщі та ФСБ Росії була укладена ще у 2010 році.

За його словами, вона стосувалася співробітництва проти загроз для будь-якої зі сторін, а на той час для Росії становили загрозу дії США та НАТО. Тоді під прицілом Служби військової контррозвідки опинився прокурор Марек Пасьонек, котрий був одним із прокурорів, який керував слідством Окружної військової прокуратури у Варшаві у справі смоленської катастрофи. 

"Прем’єр Дональд Туск уклав незаконну угоду з Владіміром Путіном на шкоду Польщі і за це він повинен нести кримінальну відповідальність. Жодна посада в польській чи євросоюзній організації не звільняє від відповідальності за такі серйозні злочини як ті, у яких підозрюється Дональд Туск", - наголосив Мацєревич.

Він додав, що зараз правоохоронці встановлюють ступінь відповідальності Туска за те, що впродовж тривалого часу співпраця здійснювалася без згоди прем’єра польського уряду.