У Росії затримали і побили аспіранта за прапор України у річницю анексії Криму

ФСБшники допитали і побили аспіранта історичного факультету московського університету, який під час святкування анексії Криму розмахував з вікна своєї кімнати в гуртожитку саморобним прапором України

Про це повідомляє "Медіазона".

Аспірант історичного факультету зробив прапор з двох шматків тканини і почав розмахувати ним з вікна своєї кімнати під час святкування "приєднання" Криму 18 березня.

Акцію він проводив в знак протесту проти витрати бюджетних коштів на фестиваль в той час, як у МДУ немає грошей на ремонт гуртожитків. За словами самого аспіранта, його акція не носила політичний характер: він хотів привернути увагу до проблем гуртожитку МДУ, який переповнений щурами і тарганами.

Через деякий час аспірант вирішив продовжити акцію на сходовій клітці, де його зупинив співробітник служби безпеки гуртожитків. Із застосуванням сили аспіранта довели до його кімнати, де почали оглядати його речі. Забравши фотоапарат, телефон і ноутбук, його привели у відділок поліції.

ФСБшники змусили включити ноутбук, порпалися в телефоні і фотоапараті. За інформацією колег аспіранта, "особливо його не били, в голову тільки розкритою долонею, в корпус кілька разів тикали загостреною шваброю, від якої залишилися порізи і синці".

У ноутбуці і фотоапараті нічого не знайшли. Після двох годин допиту аспіранта змусили під диктовку написати розписку про те, що він "згоден працювати інформатором під егідою ФСБ".

20 березня аспірант зафіксував побої в травмпункті, 21 березня він звернувся за допомогою до правозахисної організації "Комітет із запобігання катувань".