У Таїланді померла черепаха, з шлунка якої дістали 5 кг монет

У Таїланді померла 25-річна морська черепаха на прізвисько Скарбничка, зі шлунка якої витягли 5 кг монет

Про це з посиланням на тайських ветеринарів повідомляє The Daily Mail.

Відзначається, що черепаха проковтнула монети з басейну, куди люди кидали їх "на щастя". До цього лікарі вважали, що тварина почала одужувати після видалення монет, які застрягли в шлунку. Її стан різко погіршився на вихідних, почалося зараження крові від серйозних проблем з кишечником.

"О 10:10 ранку вона пішла зі світом. Вона мій друг, учитель і пацієнт", - сказала журналістам ветеринар Нантаріка Чанс, яка курирує водним науково-дослідним центром лікарні.

Протягом двох десятиліть черепаха жила в маленькому ставку в міському парку в провінції Чонбурі. Відвідувачі кидали у водойму монетки "на щастя", і Скарбничка роками їх їла. Багато з них проржавіли або частково розчинилися. Також в шлунку черепахи ветеринари виявили два рибальських гачка. Після операції черепаху посадили на рідку дієту, але від серйозних проблем з кишечником врятувати її не вдалося.

Лікарі сподіваються, що трагічний випадок зі Скарбничкою змусить людей двічі подумати, перш ніж кидати монети в водойми, де мешкають тварини.