Вручено підозру екс-керівнику морпорту Миколаєва, який роздав землі на 2,6 млн

ГПУ повідомила про підозру екс-начальнику Миколаївського морського порту у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам

Про це повідомляє ГПУ.

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній начальник ДП "Миколаївський морський торговельний порт" у 2006 році, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою одержання вигоди для себе та представника приватного підприємства, надаючи недостовірні відомості до Мінтранспорту та зв’язку про походження земельної ділянки, посприяв комерційній структурі у незаконному та безоплатному вилученні земельної ділянки порту площею 15 500 кв. м, вартість будівництва якої становить понад 2,6 млн грн.

Дана площа належить частині перевантажувального комплексу генеральних вантажів на причалах порту. 

За результатами досудового розслідування вказаного кримінального провадження слідчим, за погодженням з прокурором, колишньому начальнику ДП "Миколаївський морський торговельний порт" повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 (зловживання владою або службовим становищем та внесення недостовірних відомостей до офіційних документів) КК України.

Наразі вирішується питання про обрання судом підозрюваному міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Довідково: за скоєні кримінальні правопорушення колишньому начальнику порту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 6 років.