Через збій "ВКонтакті" з’явився доступ до прихованих фото користувачів

Через збій мережі "ВКонтакті" на декілька хвилин з’явився доступ до прихованих фото та закритих функцій, які доступні виключно адмінам

Про це повідомляє "Інформатор", посилаючись на користувачів мережі.

Збій торкнувся виключно інтерфейсу користувачів, з’явились нові функції, які раніше були прихованими.

"На кілька хвилин всім користувачам відкрилися деякі функції, доступні тільки модераторам. Зараз скріни активно видаляють з усіх джерел, тому що це пахне великим скандалом", — сказав блогер Денис Волосов.

Крім того, обурення користувачів викликала функція "Відкрити приватні фото", отже, можливо, модератори можуть продивлятись особисті знімки користувачів та збирати інформацію щодо інтересів на основі користувацьких дій.

Ситуацію прокоментував прес-секретар "ВКонтакті" в Україні Владислав Леготкін.

"В результаті непередбаченого збою на кілька хвилин з'явився доступ до деяких службових розділів сайту. Результати збою були швидко усунені. Ні про який доступ до особистих повідомлень і мови бути не могло, оскільки у нас такого доступу немає", — сказав він.

Крім того, Леготкін додав, що доступ до прихованих фото є лише в деяких співробітників.

"Дана функція потрібна для виняткових випадків — наприклад, для боротьби з дитячою порнографією. Випадково і з якимись неробочими цілями натиснути цю кнопку співробітник не може — кнопка застосовується лише за обґрунтованими скаргами, всі дії щодо неї записуються", — додав він.