Для України дата траншу МВФ - не принципова, - НБУ

У Національному банку вважають, що для макроекономічної та фінансової стабільності не є принциповою дата отримання траншу фінансування від Міжнародного валютного фонду

Про це сказав заступник голови Національного банку України Олег Чурій, повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook.

"Для макроекономічної та фінансової стабільності не є принциповою дата отримання траншу фінансування від Міжнародного валютного фонду. Для нас принциповим є те, що Україна знаходиться в програмі з МВФ", - зазначив Чурій.

З його слів, перенесення засідання Ради директорів МВФ на курс гривні не має значного впливу. Адже курс гривні наразі залежить не від волатильних потоків капіталу, як це відбувається в багатьох країнах світу, а від експортно-імпортних операцій бізнесу, які не реагують так швидко на подібні новини.

Директор департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ Сергій Ніколайчук під час спільного інтерв'ю пояснив, що у більш віддаленій перспективі торговельна блокада також не матиме суттєвих наслідків для обмінного курсу гривні.