Керівники "Київавтодору" за рік украли 300 млн

СБУ разом з Генеральною прокуратурою України викрили посадовців комунальної корпорації "Київавтодор" на розкраданні сотень мільйонів гривень

Про це повідомляють в СБУ.

Чиновники привласнювали кошти державного та міського бюджетів, виділених на будівництво, експлуатацію, утримання, капітальний і поточний ремонт автошляхів столиці, реконструкцію транспортних вузлів, ремонт міжквартальних проїздів та прибудинкових територій.

Оперативники спецслужби задокументували, що керівники "Київавтодору" за змовою з комерсантами під час тендерів закуповували матеріали та роботи за значно завищеною ціною. Потім гроші перераховували на фіктивні фірми, переводили у готівку та привласнювались організаторами оборудки. Лише протягом 2016 року зловмисники вивели на рахунки фіктивних структур та привласнили майже 300 млн грн.

Під час низки обшуків в офісах "Київавтодору", на підприємствах - підрядниках, фіктивних структурах та місцями проживання фігурантів справи, СБУ вилучила документацію, яка підтверджує здійснення протиправних фінансово-господарських операцій, чорнові записи, комп’ютерну техніку, на якій виготовлялись фіктивні фінансово-господарські документи, печатки комерційних структур, задіяних у проведенні оборудок, та майже 4 млн необлікованих гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України.

Про це також на своїй сторінці у Facebook написав заступник голови Київської міської державної адміністрації Ілля Сагайдак.

 
Раніше заступник голови КМДА Ілля Сагайдак повідомляв у своєму ФБ, про чисельні зловживання у КК "Київавтодор".