Російськими агентами в Україні керувала одеситка-держслужбовець

Керівником та координатором резидентурної ланки агентів російських спецслужб в Україні була жінка-одеситка, яка брала участь у подіях на Куликовому полі

Про це заявив начальник управління контррозвідки СБУ Сергій Левченко, повідомляє Еспресо.TV.

"Керівником та координатором резидентурної ланки було призначено російськими спецслужбами свого давнього агента - жінку, яка брала також участь у подіях на Куликовому полі в Одесі. Нами задокументовано виїзд цієї жінки до Криму, де вона пройшла навчання в розвідувальному центрі ГРУ Російської федерації. Її навчали безпосередньо куратори з Москви. Вона одеситка, держслужбовець", - каже Левченко.

Під час навчання з нею були відпрацювані легенди для прикриття роботи групи на теренах України, завдання групи, розміри грош винагороди за здобути інформацію.

Російські куратори передали резиденту на зв'язок свого давнього агента, який безпосередньо призначався для підбору агентів серед чинних та колишніх військовослужбовців, звільнених у запас, а також серед працівників важливих об'єктів у південних регіонах України. Ці військові-агенти мали широкі зв'язки, контакт і доступ до чинних військових.