У Кременчуці відремонтують міст через Дніпро, обіцяють запланувати метро

"Укравтодор" підписав меморандум про співпрацю з китайською компанією China road and bridge corporation щодо будівництва дороги Полтава-Олександрія на ділянці об'їзду Кременчука з мостом через Дніпро

Про це повідомляє прес-служба "Укравтодору".

Меморандум підписали керівник "Укравтодору" Славомір Новак і віце-президент China road and bridge corporation Ду Фей.

У прес-службі з посиланням на очільника держагентства відзначили, що нинішнє транспортне сполучення через Дніпро є незручним, оскільки єдиний міст знаходиться у центрі Кременчука і щодня через нього проїжджає у середньому більше 10 тис. транзитних автомобілів, більшість з яких - вантажівки.

Станом на сьогодні цей міст через Дніпро має дві смуги руху для автомобілів. Міст було відкрито у 1949 році, а його опори побудовані ще у 1872 році. Крім міського сполучення, через цей міст проходять дві важливі автомобільні дороги державного значення: національна траса Бориспіль-Кременчук-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь і міжнародна Полтава-Олександрія, яка є частиною європейського коридору Полтава-Кишинів-Слободзея (Румунія) і є частиною 9-го панєвропейського транспортного коридору.

У відомстві додали, що в конструкції моста повинна бути передбачена можливість майбутнього облаштування лінії метро для сполучення лівобережної і правобережної частини міста.