У Житомирі евакуювали 625 школярів через гранати, які виявилися навчальними

У Житомирі під час ремонтних робіт, 22 березня, в підсобному приміщенні загальноосвітньої школи №36 було знайдено 2 гранати

Про це повідомили в прес-службі міськради.

"Евакуацію 625 дітей та персоналу установи почали до приїзду поліції та вибухотехніків. Фахівці при огляді встановили, що це навчальні гранати, які не становлять загрози. Крім гранат знайшли ще кілька десятків патронів до малокаліберної гвинтівки", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що у приміщенні, де знайшли боєприпаси, раніше проходили заняття з допризовної підготовки юнаків. Всі об'єкти знайшли під підлогою, і зараз сапери продовжують пошуки.

На місце події виїхав начальник управління освіти міської ради Валентин Арендарчук.

"Всі необхідні заходи було вжито. На місці працюють поліція, рятувальники та вибухотехніки, щоб з'ясувати всі обставини", - коментує Арендарчук.

Також інформацію за даним фактом підтвердили в ГУ НП Житомирської області:

"Поліцейські вилучили 2 корпуси від гранат, за попередньою інформацією, навчальних. Також більше 2 десятків патронів до навчально-спортивної зброї калібром 5,6 мм. Все вилучене направлено на експертне дослідження. Попередньо, предмети не становлять небезпеки", - відзначили в прес-службі.