Нацбанк просить правоохоронців захистити співробітників російських банків

НБУ звернувся до правоохоронних органів, щоб захистити понад 1,7 млн вкладників російських банків, їхніх співробітників та обладнання

Про це на брифінгу розповіла заступник голови НБУ Катерина Рожкова, передає Еспресо.TV.

За її словами, діяльність російських банків обмежуються під тиском агресивно налаштованих груп людей, які блокують роботу відділень цих банків, банкоматів і заважають доступу клієнтів до їхніх рахунків.

"Тому Національний банк звертає увагу правоохоронних органів на необхідність захистити понад 1,7 млн вкладників, які довірили свої кошти, понад 21 млрд грн, банківській системі і наразі не мають доступу до цих коштів, не мають можливості вільно ними скористатись. Наші співвітчизники: клієнти та співробітники цих банків знаходяться під небезпекою непрогнозованих дій агресивно налаштованих груп людей. А обладнання відділень цих банків щоденно піддається проявом вандалізму", - сказала Рожкова.

Вона наголосила, що прояви вандалізму стосовно банківських установ дискредитують в очах клієнтів довіру до банківської системи та негативно впливають на імідж України на міжнародній арені.