Путіну потрібен не Донбас, а вся Україна, - Клімкін

Росія хоче повністю повернути Україну під свій контроль, через що Мінські угоди з врегулювання конфлікту на Донбасі не працюють

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю виданню "Ліга.net".

Він пояснив, що наразі Мінські домовленості не працюють не з тієї причини, що їхній зміст поганий, хоч він і далекий від ідеального.

"Він не працює тому, що Москва не хоче нічого робити, тому що сам по собі їй Донбас абсолютно не потрібний. І його жителі теж. Москві хочеться захопити те, що вона вважає фундаментально важливим для легітимізації російського політичного проекту - повернути нас до своєї зони впливу", - наголосив Клімкін.

За його словами, конфлікт на сході України можна вирішити лише за допомогою втручання з боку Європейського Союзу та США.

Клімкін додав, що Росія все одно продовжуватиме війну проти України. Наступи на Донбасі можуть час від часу вщухати, втім лише тоді, коли країна-агресор матиме інші методи впливу на ситуацію.

"Треба бути готовим до того, що на відміну від Придністров'я Росія в Донбасі продовжуватиме активно використовувати військовий компонент", - підсумував міністр.