Рада підтримала створення Українського культурного фонду

Верховна Рада ухвалила закон "Про Український культурний фонд", який виконуватиме спеціальні функції щодо сприяння національно-культурному розвиткові держави

За ухвалення закону проголосували 236 депутатів, передає Еспресо.TV.

Ініціатор(и) законопроекту: Ірина Геращенко, Ірина Луценко, Максим Бурбак, Олег Ляшко, Микола Княжицький, Ірина Фріз, Ірина Подоляк, Олена Кондратюк, Артур Герасимов, Марія Іонова, Ганна Гопко, Вікторія Сюмар. Сергій Кіраль.

Законопроект було зареєстровано за №5491.

"Згідно з проектом Фонд є бюджетною установою, що виконує спеціальні функції щодо сприяння національно-культурному розвиткові, діяльність якої спрямовується та координується Міністерством культури України. При цьому важелі впливу на політику Фонду органів державної влади обмежені та чітко визначені", -- йдеться у пояснювальній записці.

Джерелами формування коштів фонду передбачено кошти державного бюджету, добровільні внески фізичних і юридичних осіб, у тому числі іноземних, інші джерела, не заборонені законодавством України. Передбачається, що розмір фінансування фонду з державного бюджету щорічно визначатиметься у законі про державний бюджет України на відповідний рік окремим рядком.