Рибалка, зброя та безпілотники. В зоні АТО запровадили низку заборон

У зоні проведення антитерористичної операції введено низку обмежень, зокрема на використання зброї, радіостанцій, безпілотників, перебування в лісах, біля водоймищ і важливих об'єктів

Про це повідомив у Facebook начальник Нацполіції Донеччини В'ячеслав Аброськін.

"З 23 березня до окремого розпорядження введені заходи безпеки, які передбачають заборону переміщення зареєстрованої спортивної, мисливської вогнепальної зброї та пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями металевими снарядами несмертельної дії до району та в районі проведення АТО", - зазначив Аброськін.

Крім того, введено обмеження руху транспорту дорогами, що проходять поза межами встановлених пунктів пропуску. Виключення стосується лише сільськогосподарської техніки, що проводить польові роботи.

Також заборонено ходити без посвідчення особи з 22:00 до 05:00.

Антитерористичний центр при СБУ також заборонив перебувати в лісах, біля водоймищ, поблизу важливих об’єктів - газогонів, хімічних підприємств, ТЕС, гребель, тощо. Відповідно, заборонені туристичні походи, рибальство поза встановлених місць.

У зоні АТО відсьогодні також не можна користуватися радіостанціями в транспортних засобах, окрім транспорту спецпризначення, або попередньо зареєстрованих. 

Також заборонені запуск безпілотних і легкомоторних літальних апаратів та фото-, відеозйомка військовослужбовців, правоохоронців, військової техніки та розташування військових підрозділів.