Справа Януковича та контрабанда ФСБ. Стали відомі дві версії вбивства Вороненкова

Наразі правоохоронці мають дві попередні версії щодо причин вбивства у Києві екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова

Про це підчас брифінгу заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє Еспресо.TV.

Він пояснив, що Вороненков працював у Федеральній службі протидії наркотикам та контрабанді Росії, при чому у нього було спеціальне звання - полковник. До того ж, він був відомий завдяки достатньо гучній справі "Три кити" (Три кита), яку розслідував його підрозділ.

Вороненков був начальником підрозділу щодо впровадження організованого злочинного угрупування і під час своєї роботи вони виявили, що контрабанда меблів, яка відбувалась в магазинах "Три кити", є лише частиною величезної контрабанди ФСБ.

Понад те, в результаті цього розслідування було звільнено кілька десятків генералів ФСБ, а також людина, що пізніше отримала посаду у Службі безпеки "Роснефти", та наближена до президента Росії Володимира Путіна.

"Тому на цей момент попередніми версіями є як версія про вбивство свідка у справі Януковича, так і версія вбивства справи контабанди ФСБ Росії під прикриттям РФ. Обидві ці версії будуть відпрацьовані під час слідства, яке передано з Нацполіції до прокуратури Києва", - наголосив Луценко.

Все по темі: Вбивство Вороненкова