ICU прокоментувала інформацію щодо участі в продажу російської "дочки" "Сбербанку"

Група ICU відповіла російському виданню "Комерсант", що ніколи не брала участі в продажі українського підрозділу "Сбербанку"

Про це повідомляє в заяві групи ICU.

"Офіційно заявляємо, що ні Макар Пасенюк, ні група ICU ніколи не були і не є консультантом продавців або покупців у процесі продажу дочки "Сбєрбанку" в Україні, який йде вже два роки. Ніхто в групі ICU не знайомий, не зустрічався і не вів ніякого бізнесу з Ігорем Вороновим, який нібито брав участь в переговорах з продажу українського Сбєрбанку, як зазначено в статті Kommersant.ru", - йдеться у повідомленні.

Крім того, ICU наголосила на тому, що виступала фінансовим радником з продажу активів російського "Roshen".

"Інтерес до активу був у цілого ряду потенційних покупців, як галузевих, так і фінансових інвесторів. Однак до моменту отримання цінових пропозицій від потенційних покупців в середині 2015 року, Басманний суд м. Москви наклав арешт на майно Roshen в РФ, що по суті заблокувало операцію з продажу. Після цих подій реальний процес продажу так і не відновився", - повідомляється в заяві.

Група ICU пояснила, що накладені санкції на представників російського бізнесу фактично відлякують інтерес більшості інвесторів, які могли б зацікавитись купівлею активів російських банків в Україні.