Оголошено підозру заступниці Кернеса, - ГПУ

Заступнику міського голови Харкова Тетяні Овінніковій повідомлено про підозру за безоплатне надання у власність обслуговуючим кооперативам земельних ділянок

Про це повідомляє речник генерального прокурора Лариса Сарган на сторінці у Facebook.

"Повідомлено про підозру заступнику міського голови з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради", - написала Сарган.

На сайті міськради Харкова вказано, що заступницею Кернеса з вказаних питань є Тетяна Овіннікова.

Заступницю Кернеса підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Також підозру оголошенко чотирьом членам обслуговуючих кооперативів за ч. ч. 3, 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 КК України. 

"Встановлено, що вказана службова особа впродовж 2008-2009 років без попереднього розгляду та погодження погодила та сприяла винесенню на сесію міської ради питань щодо безоплатного надання у власність обслуговуючим кооперативам земельних ділянок нібито для будівництва багатоквартирних будинків з метою покращення житлових умов їх членів", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок протиправних дій та пособництва у вчиненні шахрайства зазначеної службової особи, члени обслуговуючих кооперативів шляхом обману отримали у власність земельні ділянки, розташовані на території Харкова загальною площею понад 25 га, вартістю понад 128 млн грн.