У запорізького військового комісара знайшли печатку з гербом Росії

У Запоріжжі за підозрою в отриманні хабара правоохоронці затримали виконуючого обов'язки військового комісара одного з районів міста, під час обшуку в якого знайшли печатку з гербом Російської Федерації

Про це повідомляють у департаменті захисту економіки Нацполіції.

47-річний в. о. військового комісара районного військового комісаріату м. Запоріжжя пообіцяв допомогти особі отримати паспорт громадянина України. Зокрема, останній його втратив, а без військового квитка йому відмовляють у поновленні. Для одержання військового квитка громадянину необхідно було пройти військово-лікарську комісію.

Щоб зекономити час, військовий пообіцяв посприяти у проходженні комісії. За $600 "подяки" йому навіть не треба з'являтися у лікарів. Якщо ж грошей не буде - не буде висновку військово-лікарської комісії та військового квитка. Як результат - відсутність паспорта громадянина України.

23 березня оперативники Управління захисту економіки в Запорізькій області ДЗЕ Нацполіції та слідчі військової прокуратури Запорізького гарнізону Південного регіону України затримали в.о. військового комісара райвійськкомату в службовому кабінеті.

Окрім $600 неправомірної вигоди, правоохоронці вилучили патрони до вогнепальної зброї та печатку із зображення гербу Російської Федерації.

Санкція статті ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 8-ми років з конфіскацією майна.