Вороненкова могли вбити за борги і шахрайство, - адвокат

Російський адвокат Вадим Лялін, який працює у справах вбитого російського екс-депутата Дениса Вороненкова, не виключає економічних причин резонансного злочину

Про він заявив у коментарі російському "Коммерсанту".

Адвокат Лялін, який захищає підприємця Віталія Качура, якому Вороненков, за версією слідства, продав за $2 млн двоповерхову будівлю (угода в підсумку була розірвана через суд, а нерухомість повернута її власнику Отарі Кобахідзе), - каже, що вбитий екс- депутат просто підставив його клієнта під кримінальну справу.

"Пан Качур був засуджений на чотири роки та два місяці. На підставі показань, які Качур в рамках досудової угоди про співпрацю дав на екс-депутата, той сам опинився під слідством", - розповів адвокат.

Найближчим часом адвокат збирається подати клопотання про умовно-дострокове звільнення свого підзахисного. Лялін не пов'язує замах в Києві з кримінальним переслідуванням екс-депутата.

Він вважає, що в цьому вбивстві, швидше за все, є політичний слід.

При цьому захисник не виключає і версію про борги екс-депутата. Він розповів, що пан Вороненков свого часу торгував нагородною зброєю, яку отримував від влади Киргизії.

"Уявіть, Вороненков за нагородний пістолет Glock брав 100-процентну передоплату в розмірі € 150-200 тис., Причому не від однієї людини, а стволи отримували далеко не всі (в матеріалах справи йшлося про 200 пістолетів, - ред.)" , - розповів захисник.

Все по темі: Вбивство Вороненкова