Вороненкова поховали у Києві

У суботу на території напівзакритого Звіринецького кладовища в Києві поховали екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, якого 23 березня застрелили у центрі столиці

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Попередньо о 12:00 Вороненкова відспівали у Володимирському соборі.

На похорон політика прибули його дружина Марія Максакова, депутат Держдуми РФ від Новосибірська, який живе в еміграції, Ілля Пономарьов (із ним Вороненков мав зустрітися перед тим, як був застрелений), а також Ольга Курносова, російська активістка. 

Крім того, на похороні був присутній український нардеп Антон Геращенко. 

Коли труну опустили, Максакова промовила останнє слово, подякувала чоловіку. Вдова також подякувала Україні за те, що прийняла її з покійним уже чоловіком.

Пономарьов, своєму чергою, пообіцяв помститися за Вороненкова. "Ми помстимося", — сказав він.

Загалом на кладовищі було 20 близьких Вороненкову людей та журналісти.

Разом з тим, раніше Антон Геращенко повідомив журналістам біля Володимирського собору, що Пономарьову і Маскаковій надана державна охорона.

"Так, надана державна охорона - і їй, і Іллі Пономарьову, який також дав свідчення проти Януковича і щодо агресивної загарбницької війни Російської Федерації", - заявив нардеп.

Геращенко також повідомив журналістам, що охоронець загиблого Вороненкова перебуває в стабільно важкому стані.

"Він перебуває у важкому стані, але цей стан стабільний, і ми сподіваємося, що він незабаром видужає і приступить до виконання службових обов'язків", - повідомив Геращенко.

Все по темі: Вбивство Вороненкова