Екс-депутат Росії Пономарьов назвав замовника вбивства Вороненкова

Російського екс-депутата Дениса Вороненкова, який утік до України, "замовив" генерал ФСБ Олег Феоктістов

Про це заявив екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов, повідомляє "Апостроф".

"У випадку з Денисом все абсолютно чітко і зрозуміло. У мене впевненість абсолютна. Мені здається очевидним і прізвище людини, яка віддала цей наказ — це генерал ФСБ Олег Феоктістов", - сказав Пономарьов.

Феоктістов - екс-начальник служби безпеки компанії "Роснефть", його нещодавно звільнили. За словами Пономарьова, таким чином він хотів вислужитися перед Путіним.

У Феоктістова був досить невдалий минулий рік. Феоктістова спочатку звільнили з посади, а у нього була ключова посада, так звана 6-та служба управління власної безпеки ФСБ. Тобто, людина, яка наглядає над ФСБшниками аж до директора ФСБ. Саме ця людина має право прямої доповіді президенту, якщо вона з’ясовує, що директор ФСБ або його заступники замішані у злочинній діяльності.

Проте йому дали посаду у найбільшій російській корпорації "Роснефть" з величезною зарплатою. При цьому він залишився чинним генералом ФСБ з правом вести оперативну розробку і використовувати співробітників ФСБ в потрібних цілях.

І в цій ситуації, судячи з усього, Феоктістов згадав, по-перше, про свого "улюбленого" ворога, Вороненкова, тому що саме в тому самому лютому вибухнув скандал з його свідченнями у справі Януковича.

Все по теміВбивство Вороненкова