Лідера білоруської опозиції звільнили з СІЗО КДБ

Лідера білоруської опозиції Миколу Статкевича звільнили з мінського ізолятора КДБ

Про це розповів сам Микола Статкевич, передає Радіо Свобода.

Це перший коментар політика після його зникнення три дні тому.

"Мій статус – підозрюваний. Сьогодні сказали, що беруть для слідчих дій, але несподівано відпустили. КДБ повинен реалізовувати параноїдальні фантазії Лукашенка, втілюючи їх у життя заднім числом. Мене важко чимось здивувати, але навіть я здивований, що коїли у Мінську 25 березня", – повідомив Статкевич.

Він сказав, що відмовився давати свідчення КДБ.

"Від мого імені розсилалися брехливі заклики. Але такими методами режим тільки прискорює свій кінець. Лукашенко вже не намагається грати в "батька нації", а перейшов до прямого залякування, до режиму окупації. Позичають гроші, щоб утримувати банду. КДБ – це вже варіант гестапо-лайт", - зазначаив він.

Микола Статкевич був заарештований 23 березня, крім того слідчі КДБ нагадали йому про кримінальну справу, яка була порушена ще у 2011 році за "підготовку до масових заворушень".

Проте, за словами Статкевича, сам він у цей час знаходився за гратами з 2010 до 2015 року, тому вважає справу сфабрикованою.

У КДБ спростовують інформацію стосовно того, що коли Статкевич був під арештом, проти нього була порушена кримінальна справа.