Порошенко з послами G7 та ЄС домовилися тиснути на Росію і надалі

Президент Петро Порошенко провів першу зустріч з послами країн "Великої сімки" та Європейського Союзу в рамках головування Італії у цьому впливовому об’єднанні

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Глава держави високо оцінив солідарність та єдність країн "Великої сімки" з Україною у забезпеченні підтримки впровадженню внутрішніх реформ та протидії російській агресії.

Особлива увага була приділена загостренню ситуації на Донбасі у зв’язку із останніми деструктивними діями Росії на території окремих районів Донецької та Луганської областей, які підривають мирний процес та подальшу реалізацію Мінських домовленостей.

У цьому контексті було домовлено продовжувати тиск на російську владу з метою повернення ситуації у рамки Мінських домовленостей, в тому числі шляхом збереження та, у разі необхідності, посилення міжнародних санкцій проти РФ.

Сторони обговорили рішення Ради національної безпеки і оборони України в частині тимчасового припинення переміщення товарів між Україною та непідконтрольними територіями Донецької та Луганської областей.

Співрозмовники скоординували подальші шляхи надання всебічної підтримки України з боку "Великої сімки" та Євросоюзу у впровадженні реформ.