"Синій кит": групи смерті дісталися до Франції

Французька газета JDD підняла тему підліткової гри "Синій кит" і викликала занепокоєння французької системи народної освіти

Про це пише RFI.

Повідомляється, що десятки французьких підлітків вже взяли участь в небезпечній онлайн-розвазі, яка після проходження 50 етапів так званої ініціації призводить до смерті.

"Синій кит" з'явився на території Франції кілька тижнів тому. Принцип гри той самий - у підлітка в мережі з'являється якийсь "куратор", який дає йому 50 завдань, вони повинні бути виконані за таку ж кількість днів. Останнім завданням стає самогубство.

Ректорат Страсбурга повідомив про десяти спроб самогубства на минулому тижні і закликав всіх директорів шкіл до пильності. На ситуацію відреагували ректорати Лілля, Ліона, Орлеана - Тура і Версаля.

Соціальні мережі теж вражені тим, що відбувається. 

За словами глави відділу шкільного життя Страсбурзького ректорату Люсі Пітіо, це процес психологічної обробки в секті або радикалізації.

"Кожен випадок має бути обов'язково переданий в прокуратуру, тому що головне - знайти дорослих" кураторів ". Схиляння до самогубства у Франції карається законом, винним загрожує до п'яти років в'язниці і 75 000 євро штрафу", - зазначає Пітіо.