Російський Слідком відкрив нові провадження проти українських бійців АТО

Слідчий комітет Росії порушив нові кримінальні провадження стосовно кількох українських військових за звинуваченнями в застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни та злочинах проти цивільних

Про це заявила в. о. речника СК Росії Світлана Петренко, передає "РИА Новости".

"Управлінням з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни, ГСУ СК Росії встановлено низку українських військовослужбовців, які вчинили особливо тяжкі злочини проти цивільного населення", - заявила Петренко.

У російському Слідкомі закидають українським військовим жорстоке поводження з мирними жителями та вважають себе повноважними відкривати провадження через нібито "застосування у збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором Росії".

Представник Слідкома стверджує, що з серпня по грудень 2015 командир роти "Карпатська Січ" 93-й окремої механізованої бригади ЗС України молодший лейтенант Олег Куцин спільно з командиром 93-ї окремої механізованої бригади полковником Владиславом Клочкова та іншими особами нібито здійснили прицільні артилерійські обстріли по об'єктах цивільної інфраструктури.

Також російські слідчі звинувачують у вчинення таких самих дій командира полку спецпризначення "Дніпро-1" МВС України полковника В'ячеслава Печененко. Росіяни вважають, що 14 серпня 2015 року він разом із іншими військовослужбовцями начебто здійснив прицільний артилерійський обстріл Донецька.