У Києві до Великодня соціально незахищені отримають грошову допомогу

До Великодня соціально незахищені категорії киян і зареєстровані в столиці вимушені переселенці отримають одноразову грошову допомогу

Про це повідомляє прес-центр Київської міської державної адміністрації.

Матеріальну допомогу в розмірі 300 гривень отримають опікуни дітей, які втратили обох батьків.

250 гривень отримають:

Кияни - члени сімей, яких загинули під час Євромайдану.

Кияни - члени сімей, яких загинули під час участі в АТО.

Кияни - члени сімей, яких загинули в зоні АТО, займаючись волонтерською діяльністю.

Крім того, 250 гривень отримають праведники Бабиного Яру, жертви політичних репресій та члени їх сімей, учасники народного ополчення, які брали участь в обороні Києва, батьки і матері загиблих в мирний час солдат строкової служби.

200 гривень видадуть киянам, які отримали тяжкі тілесні ушкодження під час Євромайдану, учасникам АТО, інвалідам I групи, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, які є одержувачами державної соціальної допомоги, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, які є одержувачами соціальної пенсії.

150 гривень виплатять малозабезпеченим сім'ям, які перебувають на обліку в органах праці та соціального захисту населення, одержувачам компенсації по догляду за інвалідом I групи або за людиною старше 80 років.

Пенсіонери, які не працюють, отримають 130 гривень, якщо розмір їх пенсії не перевищує розміру двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.

При цьому особам, які одночасно належать до декількох категорій, нададуть одну виплату в більшому розмірі.