У Міноборони розповіли, як часто сили АТО застосовують важке озброєння

ЗСУ не застосовують важке озброєння відповідно до Мінських угод, проте є винятки, коли ворог наступає великою групою за підтримки броньованої техніки, намагаючись перейти лінію розмежування

Про це заявив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє Еспресо.TV.

"Важке озброєння не маємо права застосовувати, оскільки дотримуємося Мінських домовленостей. Винятки були, коли ворог великою групою за підтримки броньованої техніки починав наступ на наші позиції, намагаючись перейти лінію розмежування. Тоді наше командування приймало рішення, попереджувало про це місію ОБСЄ в АТО, наших партнерів закордонних про те, що ми змушені застосувати важку техніку, щоб зупинити прорив противника. У цих випадках це виправдано, і ми успішно застосовували. Минулого року так було біля Мар'їнки. Цього року, здається, на Світлодарській дузі", - каже Лисенко.

За його словами, останнім часом попри ускладнення ситуації в зоні АТО, важке озброєння укрїнські військові не застосовували. На озброєнні наших підрозділів, які на передовій, є стрілецька зброя та легке піхотне озброєння. Це зокрема, танкові і протитанкові гранатомети, протитанкові ракетні установки, які також можуть знищувати ворожу броньовану техніку.