У Росії поновилися протести далекобійників, є затримані

У Росії 27 березня знову відбулись акції протесту далекобійників, які виступають за скасування тарифів платіжної системи "Платон"

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

В акції мають намір взяти участь від 10 до 20 тис. далекобійників. Більшість водіїв просто зупиняють свої машини вздовж доріг, припиняючи перевезення.

Водночас, уже з’явилися повідомлення про щонайменше двох затриманих активістів. Так, за даними ЗМІ, в Санкт-Петербурзі затримали голову Об’єднання перевізників Росії Андрія Бажутіна, який організував страйк далекобійників проти системи "Платон". Його звинувачують в керуванні автомобілем без прав. Раніше він розповів журналістам, що його позбавили прав на півтора року, але жодних квитанцій про порушення правил дорожнього руху та повісток до суду не отримував.

У Краснодарському краї поліція затримала організатора тракторного маршу кубанських фермерів Миколу Маслова. За словами самого Маслова, поліцейські обшукали його машину, а потім заявили, що вона проходить за орієнтуванням про ДТП.

24 березня у Росії частина профспілок перевізників відмовилися від акцій протесту після зустрічі з прем’єр-міністром Дмитром Медведєвим, який оголосив, що з 15 квітня тариф «Платона» на користування дорогами буде підвищено не вдвічі, як планувалося, а лише на 25%.