Головним покупцем української "дочки" Сбербанку є син російського мільярдера

Мажоритарним акціонером консорціуму, який домовився про покупку української "дочки" Сбербанку, став син російського мільярдера Михайла Гуцерієва Саїд

Про це повідомляє прес-служба латвійського Norvik Banka.

Як повідомляється, громадянину Великої Британії Саїду Гуцерієву належить білоруська компанія, що бере участь в угоді.

"Банк, що купується, має чудову інфраструктуру: в його платформу попереднім власником - Сбербанком РФ - були вкладені сотні мільйонів доларів. Це солідне підгрунтя для розвитку і якісного зростання проекту", - наводить слова Гуцерієва прес-служба банку.

Основним акціонером Norvik Banka є громадянин Великої Британії Григорій Гусельников - колишній президент Бін Банку.

"Впевнений, що наша сьогоднішня угода дозволить відкрити нову сторінку в розвитку фінансової системи України", - заявив він.

Також у латвійському банку повідомили, що разом з основною угодою заплановано ряд заходів щодо скорочення присутності на російському банківському ринку.

"Це дозволить підняти ефективність інвестицій і ліквідувати ряд політичних ризиків, пов'язаних з географією роботи банку. Різноманітність інвесторів дозволить сформувати збалансований і такий, що враховує інтереси всіх залучених сторін, консорціум, що дозволить ефективно розвивати банк на європейських ринках", - йдеться в повідомленні.