Парубій вважає провокацією заяву Лукашенка про табори бойовиків в Україні

Інформація влади Білорусі стосовно того, що в Україні існують тренувальні табори з підготовки бойовиків, не відповідає дійсності

Про це під час засідання Міжпарламентської асамблеї "Україна – Польща - Литва" заявив очільник Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє прес-центр українського парламенту.

Він висловив тривогу через заяви влади Білорусі стосовно того, що в Україні йде підготовка зброєних бойовиків. За його словами, ця інформація не відповідає дійсності.

"Такі заяви ми розглядаємо як провокацію, що шкодить розвитку добросусідських відносин між Україною та Білоруссю. Адже саме Росія як союзницька держава Білорусі розвинула як на своїй території, так і на окупованих українських землях цілі тренувальні табори для найманців і бойовиків", - наголосив Парубій.

Він зауважив, що російська влада підтриває стабільність та безпеку всього регіону, здійснюючи підтримку тероризму.

При цьому Парубій додав, що держава готова посилити співпрацю з Білоруссю у питанні боротьби з тероризмом. 

"Але ми прагнемо застерегти Білорусь від будь-яких кроків, які могли б загрожувати безпеці України та країн нашого регіону, та проти брутального переслідування своїх громадян, порушення їхніх прав і свобод", - підсумував Парубій.