Російські суди зможуть забороняти трансляції з зали засідань

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, який дозволяє судам обмежувати можливість ЗМІ вести трансляції із залів судових засідань

Документ опубліковано на російському офіційному порталі правової інформації. 

Законом вносяться поправки до Кримінально-процесуального кодексу РФ у частині регламенту та протоколу судового засідання. Відтепер трансляції засідань можна проводити лише з дозволу суду. При цьому для операторів визначатимуть конкретні місця в залі, звідки можна працювати.

"Фотографування, відеозапис або кінозйомка, а також трансляція відкритого судового засідання по радіо, телебаченню або в інформаційно-комунікаційній мережі інтернет допускається з дозволу головуючого у судовому засіданні", - йдеться в документі. 

Крім того, заборонено трансляції засідань на стадії досудового провадження. Також при проведенні трансляції необхідно вказувати в протоколі судового засідання назву ЗМІ або сайту в інтернеті, де здійснюється трансляція. Відмітка про те, що на засіданні була дозволена трансляція, буде ставитися в протоколі. У протоколі також мають бути відзначені всі ЗМІ, які транслювали процес.