Стало відомо, хто отримає почесний український "Оскар"

Почесну статуетку "Золота Дзиґа" за внесок в українське кіно отримає актриса Лариса Кадочникова

Про це повідомляє офіційна сторінка Української кіноакадемії.

"20 квітня під час урочистої церемонії вручення почесну статуетку "Золота Дзиґа" отримає українська актриса театру та кіно, народна артистка України Лариса Кадочникова", - йдеться у повідомленні.

"Золота дзиґа" - це заснована цього року кінопремія новоствореної Української кіноакадемії, еквівалент американського "Оскара".

Кадочникова – актриса театру та кіно, лауреат Державної премії імені Т. Г. Шевченка. У творчому портфоліо Кадочникової десятки ролей у кіно та театрі, зокрема, головна роль у культовому фільмі Сергія Параджанова "Тіні забутих предків". Серед кінематографічних робіт Кадочникової участь у таких стрічках, як "Криниця для спраглих" (реж. Юрій Іллєнко, 1965), "Вечір на Івана Купала" (реж. Юрій Іллєнко, 1968), "Комісари" (реж. Микола Мащенко, 1969), "Білий птах з чорною ознакою" (Юрій Іллєнко, 1971), "Чорна курка, або Підземні жителі" (реж. Віктор Гресь, 1980), "Історія одного кохання" (реж. Артур Войтецький, 1981) та багатьох інших. 

З 1961 до 1964 року Кадочникова була актрисою Московського театру "Современник", а від 1964-го грає на сцені Київського театру російської драми імені Лесі Українки.

Актриса нагороджена Орденом "За заслуги" I, II, III ступеню за вагомий внесок у культурний розвиток держави.