У столичному метро затримали чоловіка з 5 гранатами і 100 патронами

На станції метро "Вокзальна" у Києві працівники поліції виявили у підозрілого чоловіка п’ять гранат, дев’ять запалів, димову шашку, 100 патронів і два ножі

Про це повідомляє Нацполіція Києва.

Працівник управління поліції метро, який ніс службу на станції метро "Вокзальна", помітив у вестибюлі підозрілого молодика та запросив до кімнати поліції. Під час особистого огляду слідчо-оперативна група виявила у його сумці димову шашку, сотню патронів калібру 7,62 мм, дві гранати Ф-1, три гранати РГД-5, 9 запалів та два ножі.

Правоохоронці встановили особу зловмисника – це 22-річний уродженець Хмельниччини, який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності. Слідству молодик повідомив, що знайшов боєприпаси у поїзді, в якому нещодавно їхав.

Слідчим відділом управління поліції метрополітену Головного управління Національної поліції у місті Києві розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Вилучені боєприпаси відправлені на експертне дослідження. Фігуранту загрожує до семи років позбавлення волі.