Вчені переконують, що келих пива в день знижує ризик серцевих захворювань

Келих пива в день зменшує ймовірність розвитку деяких серйозних захворювань серця

Про це заявили вчені з Кембриджського університету, передає Independent.

Дослідники з Кембриджського університету і Університетського коледжу Лондона проаналізували електронні медичні записи майже два мільйони здорових дорослих Великобританії, і підрахували, що серед помірно питущих було менше людей, які проявляють ознаки таких хвороб, як серцеві напади та інсульти, викликані згустками крові.

"З точки зору біології, люди, які п'ють в помірних кількостях, як правило, мають більш низький рівень запалень або підвищений рівень хорошого холестерину. Але деякі вважають, що ці люди просто самі по собі більш здорові і соціально залучені, що призводить до зниження рівнів різних типів серцевих захворювань, тобто спиртне ні до чого ", - розповів доктор Стівен Белл, керівник дослідження.

У той же час, повна відмова від алкоголю взагалі виявився пов'язаний з підвищеним ризиком розвитку нестабільної стенокардії, інфарктом міокарда, раптової коронарної смерті, серцевої недостатності, інсульту, викликаного втратою кровотоку, черевної аневризми і захворювання периферичних артерій.

Лікарі підкреслюють, що аналогічного ефекту можна досягти, просто змінивши свою дієту.