ГПУ хоче завести кримінальні справи проти російських генералів

Генеральна прокуратура Україна планує завести кримінальні справи проти російських генералів та зрадників, які порушили військову присягу в Криму

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко в інтерв’ю Укрінформу.

За його словами, прокуратура планує завести кримінальні справи проти російських генералів та тих, хто порушив військову присягу Україні в Криму.

"Будемо вести справи проти міністра оборони РФ та групи генералів, які підозрюються у скоєнні воєнних злочинів проти миру та людяності. Також проти зрадників, які знаходяться на території окупованого Криму та зламали свою присягу перед Українською державою", - повідомив він.

Також Луценко додав, що планує конфісковувати майно у засуджених за військові злочини та злочини проти людяності.

"Це окремий напрям нашої роботи. Думаю, що він є не лише моральною відповіддю на злочини, але й принесе матеріальні здобутки у вигляді конфіскації майна засуджених", - додав генпрокурор.

Крім того, ГПУ планує завести кримінальну справу проти міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу.

"Це не моральне задоволення. Це – перший крок до Гаазького трибуналу. І це серйозна підтримка загальносвітовому антикремлівському фронту. Бо це буде юридично встановлений факт окупації України та причетності до цього вищих посадових осіб РФ", - наголосив Луценко.