НАЗК отримує 600 млн з податків, а перевірило лише 30 декларацій, - Петренко

Національне агентство з питань запобігання корупції за останні півроку не виконувало своїх обов'язків

Про це під час засідання уряду заявив міністр інфраструктури Павло Петренко, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що нинішній склад НАЗК станом на сьогодні працює вже рік, втім під час сьогоднішнього засідання не зміг надати конструктивний звіт щодо своєї роботи. Натомість, прозвучала велика кількість політичних заяв, що є неприпустимим.

"Хочу проінформувати членів уряду, що фактично в останні 6 місяців НАЗК не виконувало своїх обов'язків. Починаючи від того, що вони не могли розробити порядок проведення перевірки декларацій і ми це робили за них", - наголосив Петренко.

За його словами, навіть після того, як Міністерство та члени уряду розробили відповідний план, Агентство так і не змогло розпочати повноцінну перевірку першої хвилі декларантів.

"Їх, нагадаю, було 100 тисяч. Зараз перевіряється тільки 30 державних службовців з першої хвилі декларації. ПРо яку ефективність роботи колегіального органу можна говорити?", - підсумував Петренко.

Він додав, що платники податків платять 600 мільйонів щороку для функціонування НАЗК, з них 170 мільйонів йде на виплати зарплат та адміністративні витрати.