Рада Федерації Росії заборонила перекази в Україну через міжнародні системи

Рада Федерації Росії схвалила закон, що забороняє грошові перекази з Росії в Україну через міжнародні платіжні системи

Про це повідомляє російське видання "Прайм".

Відповідно до закону, у разі введення іноземною державою заборон щодо російських платіжних систем транскордонні перекази грошей без відкриття банківського рахунку в рамках платіжних систем, в тому числі іноземних, будуть можливі з Росії в таку державу лише за умови, якщо оператор платіжної системи, оператори послуг платіжної інфраструктури прямо або побічно контролюються РФ.

Банк Росії повинен буде розміщувати на своєму офіційному сайті відомості про введення іноземними державами заборон щодо платіжних систем, оператори яких зареєстровані ЦБ. Передбачені законом обмеження будуть застосовуватися з дня розміщення регулятором таких відомостей.

Закон повинен набути чинності через 30 днів після дня його офіційного опублікування і поширюватися на заборони, введені іноземними державами до його вступу в силу.

Це відповідь на дії України, яка фактично заборонила роботу російських платіжних систем і переклади з Росії в Україну восени 2016 року, заявив перший заступник голови бюджетного комітету Микола Журавльов.

Україна в жовтні-2016 Україна заборонила всі російські платіжні системи. Під санкції потрапили платіжна система "Колібрі", якою управляє СбербанкSBER + 0,59%, "Золота корона" (РНКО "Платіжний центр"), "Юністрім" (банк "Юністрім"), "Міжнародні грошові перекази Лідер" (НКО АТ "Лідер"), Anelik (банк "Анелік РУ"), Blizko (Связь-банк).