Сканер очей та новий голосовий асистент. Samsung представила смартфон Galaxy S8

Компанія Samsung представила нові смартфони Galaxy S8 та S8 Plus

Про це повідомляється в акаунті компанії в Twitter.

Обидва гаджета отримали вигнутий по краях дисплей зі співвідношенням сторін 18,5: 9 і дозволом 2960х1440 пікселів.

У старшої моделі діагональ екрану склала 6,2 дюйма, а у молодшої - 5,8 дюйма. При цьому завдяки нестандартному екрану за розмірами Galaxy S8 Plus вийшов компактніше iPhone 7 Plus c екраном 5,5 дюйма.

Корпус телефону виконаний зі скла з металевою рамкою. Кнопки управління вбудовані в екран, а сканер відбитків пальців перемістився на задню стінку.

У флагмана буде сканер райдужної оболонки очей, як у Galaxy Note 7.

Як і попередник, новий S8 отримав захист від води і пилу за стандартом IP68. Це означає, що телефон без проблем витримає півгодинне занурення на глибині до 1,5 м.

Смартфони отримають 4 гігабайти оперативної і 64 гігабайти вбудованої пам'яті з підтримкою карт пам'яті. Роздільна здатність основної камери - 12 мегапікселів, фронтальної - 8. Обидві вони мають апертуру f1.7 з технологією Dual Pixel.

Galaxy S8 став першим пристроєм компанії з підтримкою голосового асистента Bixby.

Для його виклику на лівій грані корпусу з'явилася спеціальна кнопка. Виробник стверджує, що асистент є найрозумнішим на ринку і принципово відрізняється від рішень інших компаній, наприклад Siri від Apple. Система буде поступово впроваджуватися в усі пристрої Samsung, в тому числі в холодильники і кондиціонери.