Свобода або тиранія. Порошенко закликав Європу не дозволити тривати російській агресії

Президент України Петро Порошенко закликав Європу до об'єднання та протистояння російській агресії

Про це він сказав на саміті Європейської народної партії, передає Еспресо.TV.

Він повідомив, що Росія намагається похитнути Європейський Союз. Кремль використовує для цього різні можливості, тому Європа має бути як ніколи згуртованою.

"Та ідея, що Євросоюз може бути сильним з Росією це безпідставні сподівання. У Кремля єдине правило: Росія має бути першою. Це час для розумного лідерства, тому що об’єднана Європа буде захищати наші європейські спільні цінності", - сказав Порошенко.

Крім того, президент України наголосив, що Європа сильніша за Росію. Тому навіть не дивлячись на згуртування антиєвропейських настроїв на Балканах, разом ми зможемо вистояти.

"Не можна дати російській агресії дозвіл тривати. Росія підтримує у Балтиці протиєвропейські сили, але я впевнений, що в Європи не буде квітучого майбутнього без квітучої і стабільної України. Давайте повернемо Донбас Україні і викинемо російських агресорів з України", - закликав він.

Також Порошенко закликав об'єднати сили та не закривати очі на російську агресію.

"Давайте не керуватися страхом, давайте не будемо сліпими. Це не криза непорозуміння, це криза двох протилежних концепцій Європи – свобода або тиранія", - додав президент України.