У Раді пояснили, чому НАЗК не отримує американські гранти

Урядова організація Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) тимчасово призупинила фінансування НАЗК через перевірку використання коштів Україною

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook голова підкомітету комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз.

"Призупинення співпраці обумовлене необхідністю проведення аудиту використання коштів українською стороною та оцінки ефективності роботи американськими партнерами. Ця необхідність є результатом зміни глобальної політики США у питанні підтримки та участі в таких проектах, що спирається на визначення розміру допомоги на основі оцінки ефективності її використання приймаючою стороною", - зазначає Фріз.

Вона повідомила, що під час останнього візиту до Вашингтону, представники USAID попереджали про те, що будь-які акти підтримки, включаючи призначення директора офісу в Україні не будуть здійснюватися до повного аудиту діяльності українського офісу. 

"Таким чином, призупинення співпраці USAID з НАЗК не є свідченням зміни політики США щодо України та відмови у підтримці проектів в нашій державі", - наголосила вона.