В "Укроборонпромі" запевнили, що не втратили контракт з Таїландом

"Укроборонпром" заявляє, що поширена деякими ЗМІ інформація про зрив контракту з Таїландом на поставку українських бронетранспортерів не відповідає дійсності

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

За даними прес-служби, українські бронетранспортери БТР-4Е успішно пройшли процес стандартизації і можуть бути закуплені армією Таїланду.

"Зараз триває переговорний процес щодо закупівлі БТР-4Е королівської армії Таїланду, відповідне рішення буде прийнято протягом 2017-2018 років", - додали в прес-службі.

Також у Таїланді завершилися масштабні навчання із залученням техніки українського виробництва, зокрема, танків і бронетранспортерів, які показали дуже хороші результати і були високо оцінені керівництвом армії Таїланду, присутнього на навчаннях.

За більш ніж десятирічну співпрацю між країнами армія Таїланду закупила та успішно експлуатує понад 200 одиниць військової техніки українського виробництва і за цей час Україна не отримала жодної претензії щодо несправності техніки.

Раніше деякі ЗМІ повідомили про те, що Україна втратила Таїланд як основного покупця своїх бронетранспортерів, оскільки під час оборонної виставки LIMA-2017 армія Таїланду підписала контракт з китайським об'єднанням Norinco на придбання 34 бронетранспортерів, які є аналогами українських.