За 9 місяців жодного доказу. У САП пояснили закриття справи проти чиновника "Укрзалізниці"

Спеціалізована антикорупційна прокуратура у відповідь на звинувачення НАБУ у закритті справи проти посадовця "Укрзалізниці" звинуватила саме детективів у неспроможності знайти докази

Про це йдеться у заяві САП.

"Звинувачення прокурорів у "односторонньому" прийнятті рішень без попереднього їх обговорення з детективами НАБУ... професійної юридичної критики не витримують. Закон не лише цього не вимагає – він прямо гарантує прокурору самостійність у процесуальній діяльності та захист від будь-якого втручання у його роботу... За наступні 9 (!) місяців досудового розслідування детективами НАБУ... не здобуто жодного додаткового доказу вини конкретного посадовця", - йдеться повідомленні.

Як зазначають у САП, сторона захисту надала службові документи "Укрзалізниці", які повністю спростовують запропоновану детективами версію події злочину. За таких обставин прокурор, який несе повну відповідальність за обґрунтованість обвинувачення, прийняв "єдине можливе законне рішення про припинення кримінального переслідування посадовця "Укрзалізниці", щодо якого не встановлено достатні докази для доведення його винуватості в суді та вичерпано можливості їх отримати".